Sorművelés

Napjainkban az egyik legfontosabb szerep a gazdálkodás során a környezetvédelem értékeinek is a figyelembe vétele. A sorműveléssel arra van lehetősége a gazdának, hogy például a kapálással megtakarítsa a vegyszerek 50 százalékát úgy, hogy nem csak a pénztárcáját, hanem az egészségügyi- környezeti védelmet is alaposan megóvja

GÖRGESSEN LEJJEBB!

Lipco forgóboronák

A sorművelésen belül a facsík illetve tőkecsík művelésnél ajánljuk a Lipco forgóboronák használatát.

A gazdálkodók többsége a szépséget és precizitást követően nem hagyják megművelt soraikat „zölden”, avagy természetesen, hanem valamilyen módon azt a területet mechanikusan megművelik. Ennél a módszerrel tudjuk ajánlani a Lipco forgóboronák használatát.

A BP típusú gépekkel a gazdák egy hidraulikus érzékelővel ellátott kitérős függőleges késekkel működő forgóboronát kapnak. A gépnek a szerkezete a fejegységet vízszintesen csúsztatja ki-be, így ügyelve a pontosságra. A munkaeszközt önálló komplett hidraulikarendszerrel látták el, így traktor használat esetén teljesen független marad attól.

Cégünk kétféle fejegységgel tudja biztosítani a Lipco forgóboronákat. A következő lehetőségek közül tudnak választani:

 • BP WEIN néven: 4 késes fejjel, 35 cm-t művel.
  Ezt a gépet szőlőhöz, intenzív gyümölcsökhöz ajánljuk.
 • BP OBST néven: 8 késes fejjel, 70 cm-t művel.
  Ezt a gépet leginkább gyümölcsösökhöz tudjuk ajánlani.

Miért ajánljuk:

 • A gép kiválóan dolgozik magas gyomok esetén is, mely a mai munkagépek között igen ritka szempont.
 • A munkagép továbbá tökéletes és pontos munkát végez kötött, köves talajokon is.  Ritkább az ilyen jellegű munkavégzés, hiszen egy nagyon nehéz területről beszélünk. Garanciálisan vállaljuk, hogyha Lipco forgóboronákat rendel tőlünk, nem fog csalódást okozni a gép a munkája során.
 • Másik értékes szempont, hogy a gépszerkezet a talaj lyukacsosságát megszünteti, így még szebb és látványosabb eredményt tudhatunk végeredményként.
 • És ritka, de annál kedvezőbb szempontról beszélünk, ha megemlítjük, hogy a gépeszköz elvándorlásra készteti a talajban lévő kártékony rágcsálókat.

Faustini zúzók

A munkaeszköz megerősített hajtóművel és megerősített vázzal képes az akár 10 cm átmérőjű gallyakat is szétaprítani.

A munkagép háza vastag acélból készült, ezzel a professzionális gyártással biztosították a szakemberek, hogy a Faustini zúzók hosszútávon bírják az aprítást, a szerkezetük strapabíró.
Miután a zúzókalapácsok felszedték a gallyakat egy a ház belső falán 4 cm-enként felhegesztett “fűrészfogazásnak” adják át a gallyakat, mely szinte “lemorzsolja” azokat.

Van lehetőségünk a Faustini zúzókat felszerelni “Y” késekkel is, így a gépet használhatja mulcsozásra valamint fűnyírásra is a gazda. A másik szintén kedvező és elterjedt opció, hogy egy vagy kétoldali mechanikus kitérésű 60 cm-es kaszát vagy rőzseseprőt is építhetünk a gépre, növelve annak használhatóságát még inkább.

Cégünk három fajta Faustini zúzók értékesítésével foglalkozik:

 • FTP típus: A gép normál kialakítása, fix vagy eltolható szerkezettel
 • FTP-Külpontos típus: A gép egyik olyan fajtája, mellyel a vízszintes síkon megnövelt kinyúlással is képes dolgozni a gép, így akár van lehetősége a gazdának traktor mellé is elhelyezni.
 • FTP-Árokpartnyíró típus: Ez a gép egy külpontos típus továbbfejlesztett változata, mellyel a vízszintes síkhoz viszonyítva + 90 fokos illetve -60 fokos szögben levő területeket is tud a gazda zúzni, mulcsozni.

A fent leírt és megemlített opciókkal minden gazda, aki Faustini zúzókat használ jelentős időt tud megtakarítani. Gondoljuk csak a tavaszi vagy őszi időszakra, amikor a leginkább alkalmas a gallyzúzások időszaka. Ezzel a megoldással nem csak időt spórolhat meg gazdáink többsége, hanem kiváló minőséget adhat ki a keze közül, így garantált lesz a végeredmény is.

Természetesen cégünk folyamatosan biztosítja a szakmai támogatást, hogy a legkiválóbb Faustini zúzókat tudják jövőbeli ügyfeleink kiválasztani.

Fischer kaszák

Amennyiben a Fischer kaszákat a szőlőterületek sorközművelésére szeretnék használni a következő gép típusokat jöhetnek szóba:

 1. BV típus: A felépítése robusztus. 60 cm-el növelhető a gép munkaszélessége a menet közben is. Kiemelt erőssége, hogy kiválóan használhatók kemény köves talajok esetén is.
  A gépben a kések átfedéssel dolgoznak, melyeket fix hajtóművön keresztül hajtanak. A hajtóművek hatszögtengelyen csúsznak ki-be, ezzel még inkább elősegítve a pontos munkát.
  3,0 métert lehet vele kaszálni, viszont a Fischer kasza szélességet integrált kétoldali vegyszerező felszerelésével akár 4,0 méterre is lehet növelni, ha úgy szükséges.
 2. GL 4/60 W típus: Az alapgép kétoldali “bebólintós” körtárcsás kaszákkal rendelkezik. A körtárcsás kaszák segítségével a kaszálás 3,5 méterig növelhető. Hatalmas előnye a gépnek, hogy a tárcsákon egyedi kialakítású mechanikus vezérlésű tárcsa finompozicionálást alkalmaztak, így a tőkéknél a tárcsa automatikusan ki tud térni. Leginkább a közepes sortávolságú szőlőknél javasoljuk.
 3. GL 2 fix típus: Azokhoz a szőlőtípusokhoz ajánljuk, ahol keskeny, de nagy emelkedésű, valamint lejtésű sorokban kell dolgoznia a gazdáknak. Hatalmas előnye, hogy mindezt kis energiaráfordítás mellett meg tudja tenni a gépszerkezet.

Amennyiben a Fischer kaszákat a gyümölcsösök sorának sorközművelésére szeretnék használni a következő gép típusokat tudjuk a figyelmükbe ajánlani:

 1. GL 4 típus: Az alapgép kétoldali “bebólintós” körtárcsás kaszákkal rendelkezik. Az előbb írt elem jellemzője, hogy így a kaszálás 4,5 méterig növelhető. Kiegészíthető a szerkezet kétoldali hidraulikus vezérlésű tárcsa finompozicionálással is, mely megoldással a tőkéket a tárcsa automatikusan kikerüli.
 2. SL típus Fischer kasza: A nagy sortávolságú gyümölcsösökhöz ajánljuk, tekintve, hogy a gép a traktor szélétől számított (két és fél) három métert is képes a lombkorona alatt művelni. Hatalmas előnye, hogy ezzel a módszerrel a 7 méteres sorokat is két menetben meg lehet művelni. Azokhoz a munkákhoz ajánljuk, ahol hagyományos nagy kiterjedésű lombkoronákkal kell dolgozni.