Metszéstechnika

GÖRGESSEN LEJJEBB!

Electrocoup F3015 elektromos metszőolló

 • Az Electrocoup elektromos metszőolló nem igényel egyéb gépi beruházást.
 • Nincs természetesen káros anyag kibocsátása.
 • Mivel nincs szükség üzemanyagra és a kompresszorra illetve az azt meghajtó traktor karbantartására, így nagyon alacsony az üzemeltetési költsége.
 • Nem rendelkezik hosszú tömlőrendszerrel.
 • Egyszerű használata révén, kisebb a sérülési kockázatot nyújt.
 • Vastagabb átmérőket is képesek átvágni.  Az alaptípus Electrocoup elektromos metszőolló 4 cm-ig vág és létezik egy átszerelő megoldás is, mellyel 5,5 cm-ig is tud dolgozni a gazda.

 • Standard Kit: 40 mm        (Medium Kit: 45 mm)
 • Akkumulátor működési ideje: 8-16 óra
 • Akkumulátor típusa: Lithium-ion
 • Akkumulátor súlya: 810 g
 • Olló súlya: 790 g

Az olló rendkívül könnyű és ergonómikus kialakítású. Nincs külön vezérlőbox kialakítva. Magán az ollón helyezték el a ki-be kapcsoló gombot és az akku töltöttségét mutató LED lámpákat. Szénkefe nélküli motorral dolgozik ezáltal a vágási sebességet is növelni lehetett.

Az olló akkumulátora már a Líthium-ion technológiát használja, mely biztosítja a nagy teljesítményt és az igénytelen karbantartást. Nincs memóriaeffektusa, ezért bármilyen töltöttségi helyzetben utántölthető. Elektronikus túlterhelés-szabályozóval van felszerelve. Gyorstöltési funkcióval 1,5 óra alatt feltölthető. Az akkumulátor egy teljesen zárt műanyagburkolatban lett elhelyezve, melyet egy övön rögzíthetünk, így viselése nagyon kényelmes és praktikus.

ELECTROCOUP A 3M V2 - elektromos drótos kötöző

Francia szerszám: gyors, egyszerű és kényelmes. Ugyanazt a munkát végzi mint a kézi, mechanikus LIGATEX kötöző, csak jóval kényelmesebb. Ennél a modellnél egy tekerőgomb segítségével be lehet állítani, hogy hány tekerést végezzen el a fej. (1-5-ig)
Egy tekercs drót kb 1000 kötésre alkalmas. Egy tekercs ára 1000 Ft+Áfa.
Az eszköz súlya:  650g
Használható már korábban vásárolt F3015-ös elektromos metszőolló akkumulátorával!

KMS előmetsző gép

A modern ültetvények művelési módjai és a modern technika lehetővé teszi, hogy a legmunkaigényesebb tevékenység, azaz a metszési folyamat is könnyű és gyors legyen a KMS előmetsző géppel, ugyanakkor mégis nagyon pontos és professzionális. A nagy munkaerőt igénylő előmetszési munkát és a levágott vessző tám rendszerből történő eltávolítását végzi a KMS előmetsző gép szerkezete.

Az előmetsző géppel a szőlő felső vesszőit lehet olyan apróra vágni, hogy az magától leessen a földre. A vágási magasságot állítani lehet a  KMS előmetsző gépen, így olyan magasról indítjuk a vágást ahonnan szeretnénk. A folyamattal a metsző szakembereknek valóban csak szakmunkát kell végezniük, hiszen a nagy mennyiségű vessző levágását és kiszabadítását a gép már elvégezte. A gazdáknak csak a tőke kialakításával kell foglalkozniuk, mely jelentős idő és energia megtakarítást jelent.

A KMS előmetsző gép vágási magasságát a felhasznált kés acélpárok mennyisége határozza meg. A cél általában a két drótpár megtisztítása a vesszőktől. A gép rendkívül nagy előnye, hogy egyszerűen használható továbbá, hogy kis súlya miatt nem “húzza” a traktort a sorra. Az előbb leírtak miatt a kések formája és elhelyezkedése a drótok feszességére érzéketlen, normál körülmények között azt nem vágja le. A kordonművelésnél a gazdák 10 tárcsás KMS előmetsző gépet használnak általában, melynek vágási magasságát max. 75 cm-ig lehet kialakítani. A maximális vágási magasságot 14 tárcsás géppel érhetjük el, mely  akár 100 cm is lehet.

KMS síkfalmetsző gép

A csonthéjas gyümölcsösök jövőbeni versenyképességének megőrzése érdekében előbb-utóbb gépi metszést kell alkalmazni, melyre tökéletes eszközként szolgál az általunk kínált KMS síkfalmetsző gép. A csonthéjasok csoportjába tartoznak a kajszi, az őszibarack, a szilva, a cseresznye, a meggy és a mandula gyümölcsei. Egyre gyakrabban használnak a téli időszakban valamint közvetlenül a szüret utáni időben KMS síkfalmetsző gépet, azaz gépi metszőgépeket.

A KMS síkfalmetsző gép olyan szerkezet a gazdálkodóknak melyek kimondottan a magyar viszonyokhoz lettek kialakítva. A gép méreteit a Magyarországon általánosan alkalmazott 5, 6 és 7 méteres sortávolságú ipari ültetvényekhez illesztették ki a KMS síkfalmetsző gép fejlesztői. A gép tartószerkezetét speciális „Z” kinematikán mozgatható egységre szerelték, mellyel a gépet a traktortól távolabbra is el lehet távolítani, és a vágási magasságot 8 méterig fel lehet emelni.

A KMS síkfalmetsző gép elsősorban fűrésztárcsákkal alkalmas az ipari ültetvények gépi metszésére. Ezek a fűrésztárcsák már 10 cm átmérőig is képesek gyorsan dolgozni.

A gép felső vágósíkját a függőleges helyzetből egészen a vízszintes helyzetig lehet változtatni, ez esetben a vízszintes sík maximális elérhető magassága 5 méter lehet. Az említett szempont szintén hatalmas előnyt jelent más szerkezetekkel szemben. Az így kialakult vágási síkok pontos méretei: 2 méter vízszintesen, 2 méter függőlegesen, 0,8 méter alul ferde síkban állíthatóan. A KMS síkfalmetsző gép meghajtása a traktor három pontjára helyezett saját hidraulika ellátó rendszerről történik, mely kompletten szűrővel, hűtővel biztosítja a gép számára szükséges nagy hidraulika teljesítmény igényt.